Andesteg

FILE18151.JPG

Andesteg

Ingredienser

  • 1 and ca. 3,5 kg

  • 3 syrlige æbler

  • Udstenede svesker

  • Salt

  • Peber

  • Merian / Oregano

  • 1 cl cognac

Forberedelse

  • Rens anden og fjern evt. indmad

  • Pil eventuelle fjerrester fra

  • Skær de yderste vingeled fra og gem dem til saucen

Tilberedning

  • Anden gnides ind- og udvendig med salt, peber og merian.

  • Æblerne skrælles og skæres i små tern og blandes med sveskerne.

  • Cognac tilsættes , og det hele fyldes i anden.

  • Anden lægges i en stegeso med brystsiden nedad og vendes efter en time.

  • Steg i en varmluftsovn ved 160°C -180°C i ca. 3 ½ time.

  • Overhæld anden med andefonden løbende under stegetiden.

  • Tag anden ud og lad den hvile i 30 minutter.

Sprødt skind

  • Tag låget af stegesoen de 10 minutter af stegningen og temperaturen hæves til 200°C.

 

 

 

JulJens JohansenJul, Ovn, StegeComment