Andesteg
Ingredienser
1 and ca. 3,5 kg
3 syrlige æbler
Udstenede svesker
Salt
Peber
Merian / Oregano
1 cl cognac
Forberedelse
Rens anden og fjern evt. indmad
Pil eventuelle fjerrester fra
Skær de yderste vingeled fra og gem dem til saucen
Tilberedning
Anden gnides ind- og udvendig med salt, peber og merian.
Æblerne skrælles og skæres i små tern og blandes med sveskerne.
Cognac tilsættes , og det hele fyldes i anden.
Anden lægges i en stegeso med brystsiden nedad og vendes efter en time.
Steg i en varmluftsovn ved 160°C -180°C i ca. 3 ½ time.
Overhæld anden med andefonden løbende under stegetiden.
Tag anden ud og lad den hvile i 30 minutter.
Sprødt skind
Tag låget af stegesoen de 10 minutter af stegningen og temperaturen hæves til 200°C.