Gåsesteg
TILBEREDNINGSTID
Forberedelsestid: ½ time
Tilberedningstid: 3½ timer
INGREDIENSER
1 gås ca. 5-6kg (beregnet til 5-6 personer)
3 madæbler
450g Udstenede svesker
Salt
Peber
1 Kvist timian
1 suppevisk
kødnåle eller ufarvet bomuldsgarn
FORBEREDELSE
Rens gåsen og fjern evt. indmad
Pil eventuelle fjerrester fra
Skær de yderste vingeled fra og gem dem til saucen
TILBEREDNING
Gåsen gnides ind- og udvendig med salt, peber.
Æblerne skrælles og skæres i små tern og blandes med sveskerne og fyldes i gåsen.
Luk åbningen med garn eller kødnåle.
Anden lægges i en stegeso med brystsiden nedad og vendes efter en time.
Forvarm ovnen til ved 200°C ( 180°C ved varmluftsovn)
Læg gåsen midt i ovnen i en bradepanden med brystet nedad.
Tilsæt 375 ml kogende vand.
Steg gåsen i 90 minutter, herved vil ca. 1/3 af vandet være fordampet.
Vend gåsen og skru ovnen ned til 180°C (160°C ved brug af varmluftsovn) og steg videre i 2 timer.
Overhæld gåsen med gåsefonden løbende under stegetiden.
Den rengjorte suppevisk snittes groft og lægges i stegepanden ved siden af gåsen.
steg videre i 1 time.
1,5 dk vand blandes med 1 tsk salt. Saltvandet pensles over gåsens skind og der steges videre i 5-10 minutter dette vil gøre skindet sprødt.
Kernetemperatur i en gåsesteg skal være mellem 70-75 grader alt efter, hvor gennemstegt man ønsker kødet.
Tag gåsen ud af ovnen og lad den hvile i et kvarter. Og server derefter.
fonden i bunden af bradepanden sies for rester og tilsættes sovsen for ekstra smag.