Gåsesteg

FILE35496.JPG

TILBEREDNINGSTID

Forberedelsestid:  ½ time

Tilberedningstid:  3½ timer 

INGREDIENSER

  • 1 gås ca. 5-6kg (beregnet til 5-6 personer)

  • 3 madæbler

  • 450g Udstenede svesker

  • Salt

  • Peber

  • 1 Kvist timian

  • 1 suppevisk

  • kødnåle eller ufarvet bomuldsgarn

FORBEREDELSE

  • Rens gåsen og fjern evt. indmad

  • Pil eventuelle fjerrester fra

  • Skær de yderste vingeled fra og gem dem til saucen

TILBEREDNING

  • Gåsen gnides ind- og udvendig med salt, peber.

  • Æblerne skrælles og skæres i små tern og blandes med sveskerne og fyldes i gåsen.

  • Luk åbningen med garn eller kødnåle.

  • Anden lægges i en stegeso med brystsiden nedad og vendes efter en time.

  • Forvarm ovnen til ved 200°C ( 180°C ved varmluftsovn)

  • Læg gåsen midt i ovnen i en bradepanden med brystet nedad.

  • Tilsæt 375 ml kogende vand.

  • Steg gåsen i 90 minutter, herved vil ca. 1/3 af vandet være fordampet.

  • Vend gåsen og skru ovnen ned til 180°C (160°C ved brug af varmluftsovn) og steg videre i 2 timer.

  • Overhæld gåsen med gåsefonden løbende under stegetiden.

  • Den rengjorte suppevisk snittes groft og lægges i stegepanden ved siden af gåsen.

  • steg videre i 1 time.

  • 1,5 dk vand blandes med 1 tsk salt. Saltvandet pensles over gåsens skind og der steges videre i 5-10 minutter dette vil gøre skindet sprødt.

  • Kernetemperatur i en gåsesteg skal være mellem 70-75 grader alt efter, hvor gennemstegt man ønsker kødet.

  • Tag gåsen ud af ovnen og lad den hvile i et kvarter. Og server derefter.

  • fonden i bunden af bradepanden sies for rester og tilsættes sovsen for ekstra smag.