gammeldags rødkål

pexels-photo-1537166.jpg

Gammeldags

rødkål

Ingredienser

  • 500g rødkål

  • 50 g smør

  • 0,5 dl æblecidereddike

  • 1,5 dl koncentreret ribssaft

  • 2 spsk. ribsgele

  • 1,5 spsk sukker

  • 0,5 dl fedt fra juleanden eller flæskestegen (opsamles fra bradepanden under stegen)

  • 1 tsk salt

  • En knivspids stødte nelliker

  • 1 kvist timian

  • 1 laurbærblad

Opskrift

  • skyl rødkålen og fjern de yderste blade.

  • Snit rødkålen fint og skær den i mindre stykker på den modsatte led.

  • Smelt smør i en gryde og kom kålen deri.

  • lad kålen stege over middel varme indtil den falder sammen. Rør rundt, så kålen ikke brænder på.

  • Tilsæt æblecidereddike, salt, stødte nelliker, timiankvist, laurbærblad, sukker og ribssaften.

  • Skru ned for varmen og lad rødkålen småsimre i en times tid. Sørg for at røre rundt i rødkålen med jævne mellemrum.

  • Tag timiankvisten og laurbærblad ud.

  • Smag rødkålen til med lidt mere ribssaft, eller vand hvis den er ved at koge tør og lav den sidste tilsmagning med stegefedt, sukker og salt og ribsgele.